Letër e hapur drejtuar Qeverisë së Kosovës

Në të gjithë botën, qytetarët po ndjejnë efektet ekonomike të kësaj pandemie dhe të njejtat do të paraqiten dhe në Kosovë. Teksa disa biznese po operojnë bashkërisht në kushte të pazakonta dhe të vështira që të sigurojnë qytetarët me produktet e nevojshme, biznese të tjera në sektorin e shitjeve me pakicë janë mbyllur tërësisht dhe…

Sot, datë 12 mars 2020, Rrjeti i Shitësve me Pakicë mori pjesë në dëgjimin publik lidhur me projekt-rregulloren për caktimin e orarit të punës për biznese në Komunën e Pejës.

Projekt-rregullorja parasheh ndalimin e veprimtarive afariste për dyqanet që janë rrjet i më tepër se një (1) dyqani ditëve të diela dhe festave zyrtare. Rrjeti i Shitësve me Pakicë ripërsëriti qëndrimin se një politikë e tillë do të kishte implikime të dëmshme në ekonominë e vendit duke rezultuar në shkurtim të vendeve të punës, qarkullim…

Përfaqësues të Rrjetit të Shitësve me Pakicë takuan sot Kryetarin e Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, z. Valon Prestreshi dhe komisioneren znj. Fatime Haziri

Përfaqësues të Rrjetit të Shitësve me Pakicë takuan sot Kryetarin e Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, z. Valon Prestreshi dhe komisioneren znj. Fatime Haziri ku u diskutua shqetësimi i temës së ngritur rreth ditës së diel si ditë pushimi. Të dy palët ishin dakord që një rregull e tillë cenon konkurrencen e lirë – e drejtë…