Komunikatë për medie – Rrjeti i Shitësve me Pakicë kërkon që të zgjatet orari i punës për festat e fundvitit

Bazuar në takimin e ditës së djeshme me Zyrën e Kryeministrit Hoti, Rrjeti i Shitësve me Pakicë ripërserit kërkesën për zgjatjen e orarit të punës dhe unifikimin e tij për të gjitha komunat si nevojë thelemore për evitimin e turmave për festat e fundivitit dhe për garantimin e mbarëvajtjes së veprimtarive ekonomike gjatë kësaj periudhe…

Black Friday

Si u bë e premtja e zezë një ditë kaq e madhe për blerje? Është e vështirë të thuhet kur një ditë pasi Falënderimet u shndërruan në një tregti me pakicë falas për të gjithë, por me siguri daton në fund të shekullit të 19-të. Në atë kohë, paradat e Falënderimeve të sponsorizuara nga dyqanet…

Retail Association part of the show ‘Start-Up’ on RTV21

Retail Association part of the show ‘Start-Up’ on RTV21. In this show, guests discussed the measures taken by the Government to prevent the spread of COVID 19 and the need for financial assistance to businesses. Part of this discussion was also the Deputy Mayor of Prishtina, the President of the Association of Craftsmen, and representatives…

RETAIL ASSOCIATION WARNS PROTEST

November 7, 2020 – The Retail Association expresses its deep concern regarding the recent decision of the Government of Kosovo regarding the closure and termination of the activity of almost all businesses in Kosovo. “Our main concern is the closure of supermarket chains and retail stores” – said the director of this Association, Mrs. Yllka…

Rrjeti i Shitësve me Pakicë paralajmërojnë protestë

7 Nëntor 2020 – Rrjeti i Shitësve me Pakicë, shpreh shqetësimin e thellë lidhur me vendimin e fundit të dal nga Qeveria e Kosovës lidhur me mbylljen dhe ndërprerjen e aktivitetit të thuajse të gjithë bizneseve në Kosovë. “Shqetësimi jonë kryesor qëndron në mbylljen e rrjeteve të marketeve dhe dyqaneve të shitjes me pakicë” –…

PRESS RELEASE – RETAIL ASSOCIATION: COMPLETE CLOSURE OF THE COUNTRY UNAFFORDABLE FOR BUSINESSES

Prishtina, 6 November 2020 – The Retail Association considers the decision for the complete closure of the country from today until Monday to be economically unaffordable and inefficient. Such a decision without consulting the business community, except that it is unexpected, causes colossal losses to businesses, further worsening the economic situation, and especially taken on…